Blogi

5.3.2021

Maahantuontiverojen ABC nettishoppailijalle – huomaa myös heinäkuussa voimaan astuva muutos enintään 22 euron arvoisten lähetysten verovapauden poistumisesta

Ihmiset tekevät yhä useammin ostoksensa verkossa, ja nykyään pelkästään kotimaisten verkkokauppojen valikoima on hyvin laaja. Usein etsimänsä löytääkin kotimaisesta verkkokaupasta. Toisinaan mielessä on kuitenkin harvinaisempi tuote tai vaikkapa juuri markkinoille saapunut uutuus, jonka perässä etsintä täytyy ulottaa ulkomaisiin verkkokauppoihin. Joskus myös halvempi hinta houkuttelee tekemään tilauksen mieluummin ulkomailta. Kun tuote on klikattu ostoskoriin, kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään, mistä maasta tuleva tilaus onkaan tulossa ja mahdollisia lisäkustannuksia maahantuontiverojen muodossa.

13.2.2019

Mitä EU-tavaramerkeille tapahtuu brexitin myötä?

Brexitin toteuttamistapa ja kokonaisvaltaiset vaikutukset ovat vielä täysin hämärän peitossa. Sen sijaan eri irtautumisvaihtoehtojen merkitys EU-tavaramerkeille on jo pitkälti tiedossa, vaikka mukaan mahtuukin vielä paljon spekulaatiota ennen eron virallista voimaantuloa. EU-tavaramerkki antaa yhden rekisteröintihakemuksen myötä tavaramerkkisuojan koko EU:n alueella. Helppoutensa ja maantieteellisen laajuutensa vuoksi se onkin erittäin suosittu keino hankkia suojaa tavaramerkeille. Ero EU:sta tarkoittaa väistämättä myös EU-tavaramerkkien raukeamista, joten käytännössä brexitin vaikutukset ulottuvat lukuisiin eri tavaramerkkeihin.

6.10.2016

Yhtenäispatentin epävarma tulevaisuus

Nelisenkymmentä vuotta sitä suunniteltiin, maaliviiva häämötti ensivuoden tammikuussa ja nyt ollaan lähtöruutua muistuttavassa tilanteessa. Euroopan Unionin oman patenttijärjestelmän, yhtenäispatentin voimaantulo otti jälleen askeleen taaksepäin ja alkuvuoden ratifiointisuunnitelmat menivät uusiksi.