Lukander & Ruohola Oy Asianajotoimisto

EN | SE | DE

Blogi

Tämä on Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:n blogi. Kirjoittajina toimivat toimistomme asianajajat ja kirjoitukset käsittelevät juridisia aiheita laidasta laitaan - joskus vähän laidan ulkopuoleltakin. Otamme kiinni ajankohtaisiin aiheisiin ja nostamme esiin mielenkiintoisia kysymyksiä myös ei-niin-ajankohtaisista juridisista aiheista.

Vastuu

Tagit

19.3.2019 - Harri Lukander

Eikö eriävän mielipiteen jättäminen vapautakaan osakeyhtiön hallituksen jäsentä vastuusta?

Mikäli katsot, että hallitus on tekemässä päätöstä, johon et voi yhtyä, ja olet huolissasi mahdollisesta henkilökohtaisesta korvausvastuusta, muista jättää eriävä mielipide. Huolehdi siitä, että se merkitään pöytäkirjaan.

Näiden lisäksi edellytetään, että pyrit omalla toiminnallasi minimoimaan mahdollisesti syntyvää vahinkoa. Mikäli sinun on mahdollista vaikuttaa siihen, että täytäntöönpanosta luovutaan, sinun on pyrittävä estämään se.

Äärimmäisenä keinona on aina käytettävissä eroaminen hallituksen jäsenyydestä, mutta ainakaan oikeuskäytännön mukaan ei ole olemassa tapauksia, joissa eriävän mielipiteen jättämisen lisäksi vastuu olisi edellyttänyt eroamista hallituksesta. Ne tapaukset, joissa korvausvastuu on syntynyt, ovat kauttaaltaan sellaisia, joissa eriävää mielipidettäkään ei ole jätetty.