31.12.2015

Vuoden 2015 paras uutinen

Vuosi 2015 on ollut varmasti monelle henkilökohtaisesti hyvä vuosi. Globaalilla tasolla olemme kaikki kuitenkin kokeneet aika koviakin hetkiä. Ikäviä asioita on sattunut paljon, mutta päällimmäisenä monilla on mielessä Lähi-idän kärjistynyt tilanne, johon liittyen on tehty lukuisia terrori-iskuja sekä tilanteen seurauksena syntynyt pakolaiskriisi, joka Suomessakin on aiheuttanut vilkasta keskustelua suuntaan jos toiseen.

Nämä tapahtumat ovat aiheuttaneet sen, että osittain vuosi 2015 näyttäytyy isommassa kuvassa enemmän ankeana kuin positiivisena. Hyvät uutiset eivät valitettavasti saavuta samaa palstatilaa kuin huonot. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö nyt kuluneen vuoden negatiivisia tapahtumia olisi ollut tarpeen uutisoida sillä laajuudella kuin ne uutisoitiin, vaan sitä, ettei hyviä tapahtumia ole yhteiskunnallisella ja globaalilla tasolla jäänyt vuoden matkan varrelta paljon mieleen. Prioriteetti on siis huonoilla uutisilla ja niitä on valitettavasti riittänyt.

Mitä hyvää on sitten tapahtunut vuoden 2015 aikana? Uudenvuodenaaton kunniaksi poikkean hieman blogimme osittaisesta juridisesta luonteesta ja raportoin hyvin vähäisellä journalismin osaamisellani vuoden ”hyvät” top 5 uutiset:

5. Säät ovat jälleen hellineet koko vuoden –Ruisrock tilasi taivaan täydeltä lämpöä muuten sateiseen ja kylmään kesään, alkusyksystä säät oikeasti hellivät!

4. Suomi voitti edes Kreikan jalkapallon EM-karsinnoissa –karsinnat alkoivat todella huonosti, mutta päättyivät vuoden 2015 puolella hyvin, ei kisapaikkaa.

3. Liikennemerkkien sukupuolineutralisointi oli uutisankka –mitä se olisi edes käytännössä tarkoittanut, onko liikennemerkeillä sukupuoli, heh?

2. Vuoden isoin lottopotti tuli tietysti Turkuun –okei, vai niin..

1. Että sellaista, jos lopetan tämän tähän.

Jotain oikeasti hyvääkin on tapahtunut vuonna 2015, kuten Pariisin ilmastosopimus, Kuuban ja Yhdysvaltojen diplomaattisuhteiden uudelleen solmiminen, Saudi-Arabiassa naiset saivat paikallisvaaleissa äänioikeuden, Finnair palkkaa paljon uutta työvoimaa ja vielä paljon muutakin hyvää. Ensi vuonnakin tulee tapahtumaan paljon hyvää niin pienessä kuin suuressa mittakaavassa. Hyvää uutta vuotta kaikille!