Mirja Ropo

Asianajaja, varatuomari

Yhtiön osakas

Yhteystiedot

010 320 8474 mirja.ropo@lrhto.fi Tallenna käyntikortti

Erikoisalat
Yhtiöoikeus, yritysjärjestelyt, työoikeus, sopimusoikeus, jäämistöoikeus, kiinteistö- ja vakuusoikeus

Erityisosaaminen

Mirja Ropo on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 2004. Varatuomarin arvon Ropo on saanut vuonna 2006.

Ropo avustaa pääasiassa pieniä ja keskisuuria yrityksiä yrityskaupoissa, sopimus- ja yhtiöoikeudellisissa toimeksiannoissa sekä työoikeudellisissa tehtävissä. Myös toimeksiannot kiinteistö- ja vakuusoikeuden sekä perhe- ja jäämistöoikeuden alalla ovat Ropolle tuttua ja mieleistä tekemistä. Ropo esiintyy myös oikeudenkäynneissä sekä välimiesmenettelyissä.

Yritys- ja liiketoimintakaupat: Ropo on toiminut juridisena neuvonantajana lukuisissa yrityskaupoissa, avustanut neuvotteluissa sekä laatinut yrityskauppojen sopimuksia ja muita dokumentteja.

Työoikeus: Ropo on tehnyt työoikeudellisesta näkökulmasta konserniselvityksiä, joissa on selvitetty parhaita toimintamalleja ja -rakenteita henkilöstön tehokkaan käytön näkökulmasta, laatinut työ- ja johtajasopimuksia, toiminut juridisena neuvonantajana YT-prosesseissa, avustanut neuvotteluissa sekä toiminut asiamiehenä oikeudenkäynneissä varsinkin työoikeudellisissa riidoissa.

Yhtiöoikeus: Ropo on laatinut ja ollut mukana neuvottelemassa osakassopimuksia ja perustamassa yhtiöitä ja sivuliikkeitä sekä avustanut useissa projekteissa liittyen erilaisiin strukturointeihin (sulautumiset, jakautumiset, rahoitus, selvitystilat, liiketoimintasiirrot, yhtiöittämiset).

Ropo kouluttaa säännöllisesti erityisesti yritysjärjestelyjen ja työoikeuden tiimoilta oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa.

Kielitaito
englanti, ruotsi

Työtehtävät
Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy, lakimies, 2017 –
Ernst & Young Oy, lakimies, 2009 – 2017
Asianajotoimisto Botnia Oy, lakimies, 2006 – 2009
Iisalmen käräjäoikeus, auskultointi 2005 – 2006

Luottamustehtävät
Kuopion kauppakamariosasto, hallituksen jäsen 2020 –