Omistajapalvelut

Olemme luotettava ja asiantunteva kumppani omistajayrittäjien omaisuuden hallinnassa ja siirtämisessä sukupolvelta toiselle. Osaamme nähdä omistajaperheen, perheyrityksen ja muun varallisuuden yhtenä kokonaisuutena. Perehdymme varallisuuden eri lajeihin ja omistusrakenteisiin. Autamme tekemään perheen yhteisen suunnitelman varallisuuden hoitamisesta yli sukupolvien.

Perheyhtiön sukupolvenvaihdostilanteet onnistuvat asiantuntijoidemme avulla sovitussa aikataulussa ja riskit tunnistaen. Lisää tietoa sukupolvenvaihdoksista löydät täältä.

Myös yksityiselämää koskevissa kysymyksissä on hyvä varautua erilaisiin tilanteisiin jo ennakolta. Perhe- ja jäämistöoikeudelliset toimet ovat hyvä tapa määrätä omasta omaisuudesta ja sen hoidosta, niin omana elinaikana kuin kuoleman varalta. Asianajajamme ovat kokeneita perheoikeudellisten asiakirjojen laatijoita. Avioehtosopimuksella voi turvata sen, että omaisuus säilyy omassa omistuksessa avioerotilanteessa. Testamentti taas on hyvä tapa varmistaa esimerkiksi puolison taloudellinen turvallisuus tai ohjata perinnön jakautumista. Edunvalvontavaltakirjalla puolestaan voi valtuuttaa itselleen tutun ja turvallisen henkilön asioita hoitamaan. Asiakirjoja laatiessamme otamme aina myös verotuksen huomioon ja etsimme tilanteeseen sopivimman ja verotehokkaimman ratkaisun.

Lisätietoa näistä asioista saat ”Palvelumme yksityishenkilöille” -kohdasta.

Asianajotoimistomme asiakkaana saat käyttöösi myös kansainvälisen verkostomme, jonka avulla voimme tarjota sinulle kohdemaan lainsäädännön tuntevan asiantuntijan vaativimpiinkin tilanteisiin.

Olemme mukana Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelussa, joka kokoaa yhteen maakunnan johtavat asiantuntijat muun muassa arvonmäärityksen, verotuksen, rahoituksen sekä juridiikan saralta. Verkoston kautta on mahdollista saada vastaus käytännössä mihin tahansa omistajanvaihdokseen liittyvään kysymykseen. Tyypillisiä aihealueita ovat arvonmääritys, yritysvälitys ja jatkajan löytäminen, laki- ja sopimusasiat, verosuunnittelu, myyntikunnon kehittäminen ja tervehdyttäminen, kaupan rahoittaminen sekä sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat.

Ota yhteyttä:

Matti Huttunen

osakas, asianajaja

Juha Auvinen

asianajaja

Harri Lukander

asianajaja