Lukander & Ruohola Oy Asianajotoimisto

EN | SE | DE

Teknologiajuridiikka ja lisensointi

Taitotiedon ja IPR-oikeuksien kaupallisen hyödyntämisen osaaminen on yhtiölle yhtä tärkeää kuin niiden hallinta tai omistus. IPR-oikeudet eivät tuo yritykselle tuottoja, mikäli niitä ei pystytä hyödyntämään markkinoiden kannalta tarkoituksenmukaisesti.

Innovaatiot ja uudet teknologiat ovat yhä useampien yritysten kaupallisen kasvun perusta. Myös perinteisiltä teknologia-aloilta kuten kone-, sähkö- ja elektroniikkateollisuudelta edellytetään yhä enemmän teknologiajuridiikan ja muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksia, jotta tuotteet pysyvät kilpailukykyisinä digitalisoituvassa ja globaalissa markkinassa eikä yritys menetä oikeuksiaan kolmansille.

Toimistomme osaajilla on vankka kokemus teollisuuden ja innovaatioiden kaupallistamisesta esimerkiksi lisensoinnin avulla tai jälleenmyynti- ja agenttisopimusten kautta. Lakimiehillämme on työkokemusta myös teollisuuden palveluksesta. Teknologiajuridiikan kehityksen seurannan johdosta pystymme avustamaan asiakkaitamme myös teolliseen internetiin tai esineiden internetiin liittyvissä sopimusjärjestelyissä, joissa kaupallistettavaan tuotteeseen liittyy erilaisen tiedon liikkumista, ohjelmistoja tai sovelluksia.

Palvelemme sekä teollisia yrityksiä että palveluyrityksiä kaikissa teknologiaoikeuteen liittyvissä asioissa. Asiakkainamme on perinteisten teknologiayritysten lisäksi myös kasvuyrityksiä, start up -yrityksiä sekä pääomasijoittajia.