Yrityskaupat

Olemme luotettava ja asiantunteva kumppani läpi koko yrityskaupan kaaren. Asianajajamme osaavat ottaa huomioon eri toimialojen erityispiirteet ja -tarpeet yrityskaupan onnistumiseksi. Yrityskauppapraktiikkaamme on saanut nauttia hyvästä yhteistyöstä vuosikausia jatkuneissa asiakassuhteissa corporate finance -toimijoiden, pääomasijoittajien ja yrittäjien kanssa. Asiantuntijoidemme avulla yrityskauppasi onnistuu mutkattomasti ja kustannustehokkaasti.

Perheyrityksen tai kasvuyrityksen omistajanvaihdos on monivaiheinen tapahtumasarja, jossa on tarpeen liiketoiminnan tuntemus ja rautainen yrityskauppajuridiikan osaaminen. Yrityskauppa voi tarkoittaa paitsi yrityksen myyntiä, myös sukupolvenvaihdosta tai vaikkapa avaintyöntekijöiden sitouttamista osakkeilla tai optiojärjestelyillä. Me huomioimme omistajanvaihdoksessa aina myös verotus-, työoikeus- ja tietosuoja-asiat. Tarvittaessa perhe- ja jäämistöoikeuteen erikoistuneet asianajajamme voivat selvittää myös asiaan liittyvät avioliitto- tai jäämistöoikeudelliset riskit.

Ennen yrityskauppaa on usein tarpeen järjestellä konserni- tai yritysrakennetta tekemällä jakautuminen, sulautuminen tai muita toimenpiteitä taseen keventämiseksi tai yritysryhmän rakenteen selkeyttämiseksi. Kokenut yrityskauppatiimimme huolehtii due diligence -tarkastuksesta, järjestää tarvittaessa virtuaalisen datahuoneen ja fasilitoi koko tarkastuksen.

Asianajajamme ovat kokeneita toimijoita myös rajat ylittävissä transaktioissa. Asianajotoimistomme asiakkaana saat käyttöösi kansainvälisen verkostomme, jonka avulla voimme tarjota sinulle kohdemaan lainsäädännön tuntevan asiantuntijan vaativimpiinkin yrityskauppatilanteisiin.

Katso tuoreita yrityskauppareferenssejämme täältä.

Ota yhteyttä:

Jarkko Ruohola

osakas, asianajaja

Harri Lukander

asianajaja

Mikko Jalkanen

toimitusjohtaja, osakas, asianajaja