Lukander & Ruohola Oy Asianajotoimisto

EN | SE | DE

Yrityskaupat

Jos harkitset yrityksesi myyntiä, ota ajoissa yhteyttä meihin. Kokeneet asianajajamme voivat avustaa jo siinä vaiheessa, kun pohdittavana on yrityksen arvonmääritys tai yrityskaupan rakenne. Olipa yrityksessä ajankohtaista yrityksen myynti, sukupolvenvaihdos tai vaikkapa avaintyöntekijöiden ottaminen osakkaaksi, voimme yhdessä kartoittaa parhaat toimintatavat.

Yrityksen omistajanvaihdos on monivaiheinen tapahtumasarja, jossa on tarpeen liiketoiminnan tuntemus ja rautainen yrityskauppajuridiikan osaaminen yhdistettynä mm. verotus-, työ- ja kilpailuoikeusasioiden taitavaan hallintaan. Ennen kauppaa on usein tarpeen muokata yritysrakennetta tekemällä jakautuminen, sulautuminen tai muita toimenpiteitä taseen keventämiseksi tai yritysryhmän rakenteen selkeyttämiseksi.

Jos harkitset yrityksen ostamista tai vähemmistösijoitusta johonkin yhtiöön, voimme palvella muun muassa suorittamalla yritystarkastuksen eli legal due diligence -tarkastuksen. Sen jälkeen huolehdimme siitä, että kauppakirjaan sisällytetään asianmukaiset myyjän vakuutukset ja niille riittävät sanktiot sekä kaikki muut tarpeelliset tiedot.

Kansainvälisen MSI Global Alliancen jäsenyyden kautta voimme hoitaa nopeasti ja kustannustehokkaasti myös kaikki kansainväliset yritysostot ja -myynnit sekä esim. ulkomaisten tytäryhtiöiden perustamisen. MSI:hin kuuluu keskisuuria liikejuridiikkaan erikoistu­neita asianajotoimistoja ja taloushallinnon palveluyrityksiä yli sadassa maassa. Edustettuina on mm. kaikki EU-maat, Yhdysvallat, Kiina, Venäjä ja monia Aasian ja Latinalaisen Amerikan maita. Lisätietoja on osoitteessa www.msiglobal.org.

Ota yhteyttä: