Referenssit

Pidämme aina asiakkaidemme nimet ja muut toimeksiantoja koskevat tiedot ehdottomasti salassa, mutta tässä mainituilta yrityksiltä olemme saaneet nimenomaisen suostumuksen näiden tietojen julkistamiseen.

17.3.2023

PerkinElmer Inc. ja Wallac Oy

Avustimme PerkinElmer Inc. -konsernia ja konsernin suomalaista yhtiötä Wallac Oy:tä elintarvikeanalytiikka- ja laboratorioliiketoimintojen globaalin myyntitransaktion Suomea koskevassa osuudessa. Yrityskaupan kokonaiskauppahinta oli 2,45 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

2.3.2023

Raisio Oyj

Neuvoimme Raisio Oyj:tä kalanrehuliiketoiminnan ja tytäryhtiön Raisioaqua Oy:n myynnissä Finnforel Oy:n, Heino Groupin ja amerikkalaisen AllTech Corporationin muodostamalle konsortiolle. Tehdas jatkaa toimintaansa Raisio Oyj:n tehdasalueella, minkä vuoksi järjestelyyn sisältyi joukko liitännäissopimuksia. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/finnforel-ostaa-raision-kalarehutoiminnan-hallituksen-puheenjohtaja-pekka-viljakainen-rehu-on-meille-vahan-kuin-akut-elon-muskille/f4dac063-24e5-4211-82b6-83eaee17c95e

7.2.2023

Uudenkaupungin Työvene Oy

Avustimme Uudenkaupungin Työvene Oy:n yrityskaupassa, jossa virolainen Baltic Workboats AS tuli omistamaan puoliosuuden uudesta emoyhtiöstä Nordic Yards Oy:stä. Työvene Oy on Suomen suurin työvenevalmistaja, joka on erikoistunut matkustajalauttoihin, losseihin, monitoimialuksiin, luotsiveneisiin, meripelastusaluksiin sekä partiointi- ja poliisiveneisiin. Meillä on ollut ilo avustaa 15 vuoden aikana jo neljästi Työvene Oy:n omistusjärjestelyssä, kun perustajat ovat vaiheittain jääneet eläkkeelle ja yritykseen on tullut uusia omistajia. https://www.talouselama.fi/uutiset/lossien-ja-poliisiveneiden-valmistaja-liittoutui-virolaisen-kilpailijansa-kanssa-tahtaavat-nyt-yhdessa-eurooppaan/653ace30-607f-4752-9ca7-526b251294ff?toc=6-2023

19.1.2023

LVI-Press Oy

Avustimme myyjiä LVI-Press Oy:n osakekannan myymisessä Bravidalle: https://www.bravida.fi/lehdisto/uutiset/2022/bravida-laajentaa-toimintaansa-lounais-suomeen/  

2.1.2023

BB Logistics Oy

Avustimme BB Logistics Oy:n omistajia järjestelyssä, jossa merkittävä osa yrityksestä myytiin Euroports Finland Oy:lle. BB Logistics on vahvasti kasvava, luotettava logistiikkapalvelujen tarjoaja, joka toimii viidessä satamassa Suomessa: Kemissä, Oulussa, Kristiinankaupungissa, Kaskisissa ja Haminassa. Toiminnan keskeisessä asemassa on vastuullisuus, mikä kiteytyy turvallisuus-, ympäristö- ja laatunäkökulmana.

21.12.2022

Stockmann Oyj

Avustettuamme  vuonna 2017  Stockmann Oyj Abp:tä  Herkku-liiketoiminnan myynnissä saimme yhtiön yrityssaneerauksen yhteydessä hoitaaksemme erimielisyyden, kun alivuokralainen esitti vaatimuksia päättyneen vuokrasopimuksen vuoksi. Stockmann oli yrityssaneerauksensa vuoksi irtisanonut päävuokrasopimuksen, jolloin myös alivuokrasopimus oli päättynyt. Sekä käräjäoikeus saneerauspäätöksessä että hovioikeus ja korkein oikeus vahvistivat Stockmannin kannan siitä, että alivuokrasopimuksen päättymisestä johtuva vahingonkorvaus luettiin saneerausohjelman mukaan käsiteltäväksi ns. saneerausvelaksi. Alivuokralaisen vaatimus velan katsomisesta uudeksi velaksi hylättiin ja alivuokralainen velvoitettiin korvaamaan päämiehemme oikeudenkäyntikulut.  Lue lisää asiasta blogistamme.

19.12.2022

Bassadone Group / Auto-Bon Oy / Autoverkkokauppa.fi

Avustimme Bassadone-konsernia kahdessa eri yrityskaupassa. Auto-Bon Oy hankkii 28.11.2022 allekirjoitetulla kauppakirjalla Länsiauto Oy:ltä Opel-maahantuontiliiketoiminnot Suomessa ja Baltiassa sekä Opel-autoliikkeen Tallinnassa. Toisessa kaupassa Autoverkkokauppa.fi hankkii 15.12.2022 allekirjoitetuilla kauppakirjoilla MetroAuto Oy:ltä Tampereen ja Espoon Niittykummun autokaupan toimipisteet.

Osakekaupan ja liiketoimintakauppojen toimeenpano edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää Suomessa ja Baltiassa.

2.12.2022

BST Finland Oy

Avustimme BST Finland Oy:tä, kun se hankki PK Sprinkleriasennus Oy:n. BST-konserni on johtava pohjoismainen paloturvallisuusalan toimija. Konsernin liikevaihto on runsas 140 miljoonaa euroa. Pääomistaja on Norvestorin rahasto.

14.10.2022

Delfoi Robotics Oy

Avustimme Delfoi Oy:tä osittaisjakautumisessa, jossa robotiikkaohjelmistoliiketoiminta eriytettiin uudeksi Delfoi Robotics Oy:ksi, sekä Delfoi Robotics Oy:n osakekannan myynnissä Visual Components Oy:lle. Delfoi Roboticsin tuoteperhe kattaa ohjelmistot lukuisille eri sovellusalueille lähes kaikissa teollisuusrobotiikan käyttökohteissa.  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/3a32ec4d-4460-4433-900c-6abbe34ff712?ref=ampparit:667e

5.10.2022

Pocadel Oy

Avustimme Pocadel Oy:tä kaupassa, jossa norjalainen IMS Group AS hankki yhtiön koko osakekannan. Pocadel Oy valmistaa laivoissa ja offshore-kohteissa käytettäviä vaativia lasipalo-ovia ja -seiniä. Yritys on 25 vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi markkinajohtajaksi etenkin risteilijöissä käytettävien B- ja A-luokan palolasirakenteiden toimituksissa.  Pocadelin tuotteista noin 80 % menee suoraan vientiin.  Tärkeimmät vientimaat ovat Italia, Ranska ja Saksa. Yrityksellä on tuotantotilat Varsinais-Suomessa Sauvossa ja suunnittelukonttori Turussa. https://pocadel.fi/norwegian-ims-group-as-acquires-pocadel-oy/

20.9.2022

Malkit Oy

Avustimme Kubera Oy:tä Malkit Oy:n osakekannan myynnissä Ahlsell Oy:lle. Malkit palvelee kiinteistöalan ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Turussa. https://www.rakennuslehti.fi/2022/09/ahlsell-ja-malkit-yhdistyvat/

15.9.2022

Stera Group Oy

Avustimme Stera Group Oy:tä sen hankkiessa Protopaja Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä AMP-Himek Oy – Protopaja Oy:n entisenä omistajana – tulee Stera Group Oy:n osakkaaksi.

Protopaja Oy on yksi pohjoismaiden johtavista ohutlevyihin erikoistuneista hienomekaniikkatuottajista. Se on ollut toiminnassa jo lähes 50 vuotta ja se työllistää Naantalissa 35 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa. Yritysoston ansiosta Stera laajentaa sopimusvalmistuspalvelunsa teknologista tarjontaansa sekä vankistaa SteraTools-liiketoimintansa asemaa Euroopan työvälinemarkkinoilla. https://www.ts.fi/uutiset/5701535

19.7.2022

Go On Yhtiöt ja Feelback Oy

Neuvoimme Go On -ketjun yhtiöiden ja Feelback Oy:n osakkeenomistajia, kun pääomasijoittaja Korona Invest Oy:n rahasto hankki niiden osakekannat. Go On on yksi johtavista henkilöstövuokrausalan toimijoista ja Feelback moderni tutkimustalo. Yhtiöt muodostavat uuden merkittävän henkilöstöalan kokonaisuuden, jonka liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa.

5.7.2022

Oy Hacklin Ltd ja Porin Satama Oy

Avustimme Oy Hacklin Ltd:tä sen myydessä Porin satamassa operoivat tytäryhtiönsä ja siellä sijaitsevat kiinteistöt sekä Porin Satama Oy:tä sen myydessä nosturiliiketoimintansa. Ostaja oli Olmar Management B.V.:n ja Stichting Depositary PGGM Infrastructure Fundsin perustama uusi yhtiö. https://yle.fi/uutiset/3-12522874

22.6.2022

Investors House Oyj

Neuvoimme Helsingin pörssin päälistalla olevaa Investors House Oyj:tä tämän hankkiessa Infonia Oy:n osakekannan. Infonia tunnetaan osaavana kiinteistövarallisuuden hoitajana ja se tuo vahvan lisän Investors Housen kiinteistövarallisuudenhoitoon laajentaen sen maantieteellisen toimialueen Keski-Suomeen, Kuopioon ja Tampereelle.

16.6.2022

Ovaro Kiinteistösijoitus Oy

Avustimme Helsingin pörssin päälistalla olevaa Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:tä sen hankkiessa 6 miljoonan euron velattomalla kauppahinnalla Tampereelta toimistokiinteistön, jonka vuokrattavien tilojen pinta-ala on noin 10 000 neliömetriä. Viime vuonna Ovaro myi merkittävän määrän asuntokohteita ja niistä saaduilla varoilla maksoi kaikki emoyhtiön lainat pois ollen nyt nettovelaton. Osalla kertyneistä kassavaroista Ovaro toteutti nyt strategian mukaisen hankinnan. Lue lisää.

6.6.2022

InOva Oy

Avustimme Fertia Oy:tä InOva Oy:n osakekannan myynnissä Ovumia Oy:lle. InOva on Itä-Suomen ainoa lapsettomuushoitoihin erikoistunut yksityinen klinikka, ja Ovumia on Pohjois-Euroopan johtava hedelmöityshoitoketju.

13.5.2022

TwigCom Oy

Avustimme TwigCom Oy:n osakkeenomistajia yhtiön osakekannan myynnissä ruotsalaiselle Valedo Partners III AB:lle. Järjestelyyn sisältyi aiempien omistajien ja johdon takaisinsijoitus.

2.5.2022

Raisio Oyj

Neuvoimme Raisio Oyj:tä sen myydessä Venäjän kuluttajaliiketoiminnot ja tytäryhtiön. https://yle.fi/uutiset/3-12423853

Näytä lisää

Lisää referenssejä »