Uutiset

22.2.2021

Law Review

Kevään Law Review -lehtemme on ilmestynyt.

4.2.2021

Webinaari: Alisuoriutuminen, sopimaton käytös ja yhteistyökyvyttömyys – työnantajan oikeus päättää työsuhde

Tervetuloa maksuttomaan webinaariimme 16.2.2021 klo 8.30 – 9.30!

29.1.2021

Post Brexit Trading: Your questions answered -webinaari

Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy edustaa Suomessa ainoana asianajotoimistona kansainvälistä MSI Global Alliance -verkostoa. MSI on yksi maailman kymmenestä suurimmasta itsenäisten asianajotoimistojen ja taloushallinnon palvelutoimistojen verkostosta.MSI Global Alliancen jäsentoimistojen huippuasiantuntijat Britanniasta ja Manner-Euroopasta kertovat nyt maksuttomassa webinaarissa Brexitin vaikutuksista kaupankäyntiin, verotukseen ja työntekijöiden liikkuvuuteen. 

28.1.2021

Webinaari Asunto-osakeyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt

Tervetuloa maksuttomaan webinaariimme 26.1.2021 klo 8.30 - 9.30!

2.12.2020

HHJ-kurssi

Asianajajamme toimivat jälleen kouluttajina Turun kauppakamarin suositulla HHJ-kurssilla 16.2 - 20.4.2021 ja 27.4. - 2.6.2021.

11.11.2020

Uusia osakkaita

Yhtiön osakkaiksi on kutsuttu asianajaja, varatuomari Anna Oksanen, asianajaja, varatuomari Krista Siro, asianajaja, varatuomari Petri Arnamo ja asianajaja, varatuomari Mirja Ropo.

20.4.2020

Pandemian aiheuttamat talousvaikeudet ja konkurssi

Olemme viime kuukaudet eläneet täysin poikkeuksellisia aikoja, joihin nykyaikainen yhteiskunta ei ole voinut tai edes osannut varautua etukäteen. Koronapandemian vaikutukset ovat konkreettisella tavalla iskeneet niin ihmisten arkeen kuin talouteenkin. Korona on vaikuttanut yritystoimintaan monilla aloilla ja pandemiasta johtuvat talousvaikutukset tulevat rajoitusten osittaisesta purkamisesta huolimatta lähikuukausina olemaan yhä raskaampia monille yrityksille. Monen tähän asti vakavaraisen ja kestävällä pohjalla toimineen yrityksen tulot ovat viime kuukausina tyrehtyneet kokonaan tai ainakin suurelta osin koronan leviämisen ehkäisemiseksi määrättyjen tai ohjeistettujen rajoitusten vuoksi.

16.4.2020

Hankintalain toimintamahdollisuuksista koronavirustilanteessa

Koronavirus vaikuttaa monella tavalla hankintayksiköihin ja tarjoajiin, mutta ei hankintalain sisältöön. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on, paitsi herättää hankintayksiköitä pohtimaan, miten ne toteuttavat hankintatoimeaan koronavirustilanteessa, tuoda tarjoajien tietoon joitain näkökohtia koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta.

1.4.2020

Onko liikehuoneiston vuokralaisella oikeus vaatia vuokranalennusta koronaviruksen vuoksi?

Koronavirus on vakava uhka ihmisten terveydelle sekä yritysten taloudelle. Maanantaina 30.3.2020 tuli virallisesti tietoon, että hallitus tulee määräämään ravintoloita ja baareja suljettavaksi. Se, miten ja missä laajuudessa yrittäjille aiheutuvat taloudelliset menetykset korvataan, on vielä epäselvää.

23.3.2020

Koronavirusepidemian vaikutus yhtiökokousten pitämiseen

Koronavirusepidemiasta johtuen viranomaiset ovat rajoittaneet julkisten kokoontumisten järjestämistä ja antaneet ohjeita myös muista kokoontumisista ja kanssakäymisistä. Hallitus linjasi 4.5.2020 uuden 50 hengen kokoontumisrajoituksesta siten, että kyseinen rajoitus koskee myös yksityisiä toimijoita.

19.3.2020

Olisiko yrityssaneerauksesta apua koronan aiheuttamaan maksukyvyttömyyden uhkaan?

Koronaviruksen vaikutukset talouteen ovat voimakkaat ja osalla yrityksistä kassavirta on jo nyt kuihtunut huolestuttavasti. Maksukyky voi olla nopeasti kovilla, kun kuluja ei saa karsittua samaan tahtiin sisään tulevan rahavirran ehtymisen kanssa.

18.3.2020

Muutokset työsopimuslaissa ja YT-laissa 1.4-30.6.2020

Koronavirusepidemian on muuttanut elinkeinoelämän tarpeita työvoiman nopeaan sopeuttamiseen. Hallitus vastasi tähän tarpeeseen nopeasti ja 1.4.2020 tuli voimaan muutoksia työsopimuslaissa sekä yhteistoimintalaissa. Muutokset on valmisteltu työmarkkinajärjestöjen ja Suomen hallituksen kesken.

17.3.2020

Palvelemme myös koronavirusepidemian aikana

Olemme Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:ssä täysillä töissä myös koronavirusepidemian aikana. Kokoukset ja neuvottelut hoidamme Teamsilla tai puhelimella. Asianajajat, muut juristit ja koko muu henkilökuntamme palvelevat mielellään. Soita tai meilaa!

17.3.2020

Tarkista muistilistan avulla onko koronavirus sopimusvelvoitteista vapauttava force majeure -tapahtuma?

Koronaviruksen vuoksi vakavaraisetkin yritykset voivat joutua vaikeuksiin, kun työntekijät eivät karanteenin takia pääse töihin ja asiakkaiden kadotessa kassavirta tyrehtyy. Kaikki yrityksen kulut tulee koronaviruksen riehuessakin maksaa. Jo nyt viruksen vaikutukset ovat iskeneet pahasti matkailualalle, tapahtumiin, lento- ja laivayhtiöihin sekä muihin palveluihin. Taloudessa on tapahtunut sellaisia muutoksia, joita edes huippuekonomistit eivät ole osanneet ennustaa vielä muutamia kuukausia sitten. Muutosten johdosta yrityksille on syntynyt vaikeuksia täyttää sopimuksensa.

17.3.2020

Koronavirusjuridiikkaa yrityksille

Koronavirusepidemia on läsnä meidän kaikkien arjessa. Se vaikuttaa jokaisen päivittäiseen tekemiseen ja on vakava uhka riskiryhmiin kuuluvien terveydelle. Epidemia ja sen rajoittamiseksi tehdyt päätökset vaikuttavat syvästi myös lähes kaikkiin yrityksiin. Julkaisemme tällä sivustolla asianajajiemme käytännön juridisia neuvoja siitä, miten yritysten kannattaa toimia.

2.3.2018

Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelut

Olemme mukana Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelussa, joka kokoaa yhteen maakunnan johtavat asiantuntijat muun muassa arvonmäärityksen, verotuksen, rahoituksen sekä juridiikan saralta. Verkoston kautta on mahdollista saada vastaus käytännössä mihin tahansa omistajanvaihdokseen liittyvään kysymykseen. Tyypillisiä aihealueita ovat arvonmääritys, yritysvälitys ja jatkajan löytäminen, laki- ja sopimusasiat, verosuunnittelu, myyntikunnon kehittäminen ja tervehdyttäminen, kaupan rahoittaminen sekä sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat.

9.11.2016

Innovaatioseteli asiantuntijapalveluiden hankkimiseen

Tekes on ottanut uutena kokeiluna käyttöön 5.000 euron innovaatiosetelin, jota pk-yritykset voivat käyttää innovaatiotoimintaansa. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

16.10.2015

Aamukahvikoulutukset Turussa

KUTSU AAMUKAHVIKOULUTUKSEEN Seuraa ilmoitteluamme tällä sivulla, twitterissä ja LinkedInissä tai liity postituslistallemme, niin saat sähköpostiisi kutsut suosittuihin aamukahvikoulutuksiimme.

18.2.2015

Kevään Law Review on ilmestynyt

Kevään Law Review on ilmestynyt Law Review:n uusin numero on ilmestynyt. Lehden artikkelit löytyvät myös täältä.

8.10.2013

Asiantuntijamme kouluttajina HHJ-kurssilla

HHJ-kurssi Asianajajamme toimivat jälleen kouluttajina Turun kauppakamarin suositulla HHJ-kurssilla 13.8. - 7.9.2020, 16.9. - 20.10.2020 ja 27.10 - 25.11.2020.

Näytä lisää