Uutiset

28.6.2021

HHJ-kurssi

Asianajajamme toimivat jälleen kouluttajina Turun kauppakamarin suositulla HHJ-kurssilla 1.9. - 4.10., 7.10. - 9.11. ja 4.11. - 30.11.2021

24.6.2021

Hyvää juhannusta!

Toivotamme kaikille oikein rentoa ja mukavaa juhannusta! Ei kuitenkaan juhannusta(kaan) ilman juridiikkaa. Juhannuksenvietossa kannattaa muistaa ainakin nämä rajoitukset:

30.4.2021

Kuinka otan huomioon vastuut, riskit ja vakuutukset irtaimen kauppaan perustuvissa kuljetuksissa?

Voit ladata 11.5. pidetyn webinaarimme aineiston täältä.

31.3.2021

Muuttuva maankäyttö- ja rakennuslaki – huomioi muuttuneet määräykset hankesuunnittelussa

Voit ladata 13.4. pidetyn, maankäyttö- ja rakennuslain muutoksia koskeneen webinaarimme aineiston täältä.

16.3.2021

EUIPO myöntää koronatukea tavaramerkkien ja mallioikeuksien hakemusmaksuihin

Vuoden 2021 aikana pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus hakea Euroopan unionin teollisoikeusviraston (EUIPO) myöntämää tukea tavaramerkkien ja mallioikeuksien hakemusmaksuihin.

9.3.2021

Webinaari: Sopimuskumppani talousvaikeuksissa – juridiset riskit ja reagointimahdollisuudet

Kun sopimuskumppani on vaikeuksissa, voi syntyä tarve sopia järjestelystä, jolla edes osa saatavista turvataan. Tällaisten järjestelyjen pitävyyteen liittyy kuitenkin oikeudellisia riskejä.

3.3.2021

Doing Business in Latin America: New opportunities for investment and strategies for success – webinaari

Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy edustaa Suomessa ainoana asianajotoimistona kansainvälistä MSI Global Alliance -verkostoa. MSI on yksi maailman kymmenestä suurimmasta itsenäisten asianajotoimistojen ja taloushallinnon palvelutoimistojen verkostosta.MSI Global Alliancen latinalaisamerikkalaisten jäsentoimistojen huippuasiantuntijat kertovat nyt maksuttomassa webinaarissa business- ja sijoitusmahdollisuuksista Latinalaisessa Amerikassa.

22.2.2021

Law Review

Kevään Law Review -lehtemme on ilmestynyt.

4.2.2021

Webinaari: Alisuoriutuminen, sopimaton käytös ja yhteistyökyvyttömyys – työnantajan oikeus päättää työsuhde

Tervetuloa maksuttomaan webinaariimme 16.2.2021 klo 8.30 – 9.30!

29.1.2021

Post Brexit Trading: Your questions answered -webinaari

Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy edustaa Suomessa ainoana asianajotoimistona kansainvälistä MSI Global Alliance -verkostoa. MSI on yksi maailman kymmenestä suurimmasta itsenäisten asianajotoimistojen ja taloushallinnon palvelutoimistojen verkostosta.MSI Global Alliancen jäsentoimistojen huippuasiantuntijat Britanniasta ja Manner-Euroopasta kertovat nyt maksuttomassa webinaarissa Brexitin vaikutuksista kaupankäyntiin, verotukseen ja työntekijöiden liikkuvuuteen. 

28.1.2021

Webinaari Asunto-osakeyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt

Tervetuloa maksuttomaan webinaariimme 26.1.2021 klo 8.30 - 9.30!

2.12.2020

HHJ-kurssi

Asianajajamme toimivat jälleen kouluttajina Turun kauppakamarin suositulla HHJ-kurssilla 16.2 - 20.4.2021 ja 27.4. - 2.6.2021.

11.11.2020

Uusia osakkaita

Yhtiön osakkaiksi on kutsuttu asianajaja, varatuomari Anna Oksanen, asianajaja, varatuomari Krista Siro, asianajaja, varatuomari Petri Arnamo ja asianajaja, varatuomari Mirja Ropo.

20.4.2020

Pandemian aiheuttamat talousvaikeudet ja konkurssi

Olemme viime kuukaudet eläneet täysin poikkeuksellisia aikoja, joihin nykyaikainen yhteiskunta ei ole voinut tai edes osannut varautua etukäteen. Koronapandemian vaikutukset ovat konkreettisella tavalla iskeneet niin ihmisten arkeen kuin talouteenkin. Korona on vaikuttanut yritystoimintaan monilla aloilla ja pandemiasta johtuvat talousvaikutukset tulevat rajoitusten osittaisesta purkamisesta huolimatta lähikuukausina olemaan yhä raskaampia monille yrityksille. Monen tähän asti vakavaraisen ja kestävällä pohjalla toimineen yrityksen tulot ovat viime kuukausina tyrehtyneet kokonaan tai ainakin suurelta osin koronan leviämisen ehkäisemiseksi määrättyjen tai ohjeistettujen rajoitusten vuoksi.

16.4.2020

Hankintalain toimintamahdollisuuksista koronavirustilanteessa

Koronavirus vaikuttaa monella tavalla hankintayksiköihin ja tarjoajiin, mutta ei hankintalain sisältöön. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on, paitsi herättää hankintayksiköitä pohtimaan, miten ne toteuttavat hankintatoimeaan koronavirustilanteessa, tuoda tarjoajien tietoon joitain näkökohtia koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta.

1.4.2020

Onko liikehuoneiston vuokralaisella oikeus vaatia vuokranalennusta koronaviruksen vuoksi?

Koronavirus on vakava uhka ihmisten terveydelle sekä yritysten taloudelle. Maanantaina 30.3.2020 tuli virallisesti tietoon, että hallitus tulee määräämään ravintoloita ja baareja suljettavaksi. Se, miten ja missä laajuudessa yrittäjille aiheutuvat taloudelliset menetykset korvataan, on vielä epäselvää.

23.3.2020

Koronavirusepidemian vaikutus yhtiökokousten pitämiseen

Koronavirusepidemiasta johtuen viranomaiset ovat rajoittaneet julkisten kokoontumisten järjestämistä ja antaneet ohjeita myös muista kokoontumisista ja kanssakäymisistä. Hallitus linjasi 4.5.2020 uuden 50 hengen kokoontumisrajoituksesta siten, että kyseinen rajoitus koskee myös yksityisiä toimijoita.

19.3.2020

Olisiko yrityssaneerauksesta apua koronan aiheuttamaan maksukyvyttömyyden uhkaan?

Koronaviruksen vaikutukset talouteen ovat voimakkaat ja osalla yrityksistä kassavirta on jo nyt kuihtunut huolestuttavasti. Maksukyky voi olla nopeasti kovilla, kun kuluja ei saa karsittua samaan tahtiin sisään tulevan rahavirran ehtymisen kanssa.

18.3.2020

Muutokset työsopimuslaissa ja YT-laissa 1.4-30.6.2020

Koronavirusepidemian on muuttanut elinkeinoelämän tarpeita työvoiman nopeaan sopeuttamiseen. Hallitus vastasi tähän tarpeeseen nopeasti ja 1.4.2020 tuli voimaan muutoksia työsopimuslaissa sekä yhteistoimintalaissa. Muutokset on valmisteltu työmarkkinajärjestöjen ja Suomen hallituksen kesken.

17.3.2020

Palvelemme myös koronavirusepidemian aikana

Olemme Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:ssä täysillä töissä myös koronavirusepidemian aikana. Kokoukset ja neuvottelut hoidamme Teamsilla tai puhelimella. Asianajajat, muut juristit ja koko muu henkilökuntamme palvelevat mielellään. Soita tai meilaa!

Näytä lisää